La Fundació “la Caixa” i CaixaBank col·laboren en la renovació dels espais exteriors del Centre Mater

CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa”, ha mostrat el seu suport al projecte de renovació dels espais exteriors del Centre Mater, que té com a principal objectiu continuar oferint un servei de qualitat a les persones usuàries de l’organització i a les seves respectives famílies. L’entitat social, juntament amb l’Associació de Mares i Pares del Centre d’Educació Especial de Mater, rebrà una aportació econòmica de 17.600 euros de la Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” amb la seva tasca social, detectant necessitats d’entitats socials locals com les de Mater i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc donaren suport a qualque projecte social i van fer possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries poguessin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.

L’esmentat projecte, fruit d’un extens procés de voluntariat tècnicartístic, es duu a terme a les històriques instal·lacions de Mater a Son Gotleu i pretén millorar, modernitzar i transformar les zones a l’aire lliure del Centre d’Educació Especial, del Centre de Dia i de la Residència de Palma de l’organització. La finalitat d’aquesta inversió és poder aprofitar, ara més que mai, totes les bondats dels espais exteriors per a la realització de diferents activitats. Així, per exemple, s’han creat acolorides zones ombrejades i instal·lat nous gronxadors adaptats per a nins i nines amb discapacitat. Els treballs, que van començar al mes de juliol passat, estan pràcticament executats i beneficiaran a unes 320 persones usuàries.

Marc Ponsetí, director de Banca d’Institucions de CaixaBank, ha destacat «la importància de la solidaritat i col·laboració entre les diferents entitats i institucions per protegir les persones en situació de vulnerabilitat».

La directora general de Mater, Bàrbara Mestre, ha agraït «a CaixaBank i Fundació “la Caixa” la seva inestimable col·laboració» i ha destacat «el ferm compromís de CaixaBank amb l’organització i la seva missió». «És un autèntic plaer comptar amb el seu suport per millorar la qualitat de vida de les persones amb altres capacitats intel·lectuals», ha apuntat Mestre.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Fruit de la col·laboració entre la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, al 2020, es van impulsar més de 8.500 projectes pertanyents a 7.000 entitats socials de tot el país. Van ser, majoritàriament, projectes que han aportat solucions en l’àmbit de la malaltia, la discapacitat, l’exclusió social, la pobresa infantil, els/les majors i l’envelliment. Des de l’inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” i CaixaBank han col·laborat amb 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d’aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

Skip to content