Qui som?

L’any 1964, les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia fundaren Mater. Eren conegudes com les “monges blaves” en referència al color dels hàbits que vestien. L’organització nasqué amb la finalitat pionera de donar resposta sanitària i educativa a les necessitats de les més petites i vulnerables, amb els desitjos d’alleujar el seu sofriment i de restaurar la seva dignitat.

La col·laboració de gran part de la societat mallorquina de l’època va ser fonamental en els inicis de la nostra història. Des d’aquest humil començament fins a l’actualitat, Mater ha evolucionat i diversificat els seus serveis, convertint-se en una àmplia organització; que compta amb uns/es 450 professionals i més d’un milenar de persones usuàries.

A Mater atenem de forma integral a persones amb diversitat funcional, fent front als diferents desafiaments que es presenten en la seva vida diària, des del naixement i durant tota la seva trajectòria vital, i procurant serveis de qualitat. Per desenvolupar aquest projecte, Mater s’ha implantat a diversos punts de Mallorca.

Hermanas Franciscanas

L’any 2005 ens proposàrem oferir feina a persones amb altres capacitats des de la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. Es constitueix el Centre Especial d’Ocupació gràcies al qual es creen llocs de treball en diferents sectors, com ara l’hoteleria, la restauració o l’agricultura ecològica. Sabies que, cada any, recollim i comercialitzam més de mig milió d’ous? O que, cada dia, preparam uns 330 menús de mitjana?

Mater aposta per encarar els reptes de futur amb somnis i il·lusions renovades, però amb la mateixa determinació de sempre: millorar la qualitat de vida de les persones, tot promovent-ne l’assoliment d’una vida tan plena i autònoma com sigui possible, des del respecte a la seva dignitat, intimitat i dret a ser diferent.

Skip to content