«Mater Oci», el nou programa d’activitats esportives i artístiques que promou el benestar, la creativitat i la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual

L’organització Mater ha presentat, avui matí, «Mater Oci». Mater Oci és un complet programa d’activitats esportives (Mater Sport: Bàsquet, Futbol, Multiesport, Natació, Pàdel i Petanca) i artístiques (Mater Art: Ball i Expressió Corporal i Espai Creatiu) del Servei d’Oci de l’entitat. Dirigit a les persones usuàries de Mater, actualment, l’esmentat programa arriba a un total de 116 inscrits/es.

L’esdeveniment, que ha tingut lloc al recentment renovat Saló d’Actes de Centre Mater, ha reunit a una àmplia representació institucional. Així, la presentació ha comptat amb la participació i intervenció de la consellera de Famílies i Afers Socials de les Illes Balears, Catalina Cirer, i la presència del director insular d’Esports, Antoni Prats, la directora insular de Persones amb Discapacitat, Maria Francesca Rigo, i el director general d’Esports de Palma, David Salom, entre d’altres.

D’igual forma, hi han estat presents persones i famílies usuàries de Mater Oci, la Direcció de l’organització i, també, representants de federacions i entitats esportives (com FESAIB, la Fundació FFIB o el Palmer Basket Mallorca) i dels principals patrocinadors del programa: CaixaBank, UR Hotels i Mallorca Vestuarios.

Mater Oci té com a principal objectiu proporcionar els suports necessaris perquè, a través d’un oci saludable, les persones usuàries de l’entitat puguin gaudir del seu temps lliure, fomentant l’autonomia, la inclusió, la participació, el benestar i els vincles i partint, sempre, de les preferències dels participants. A més a més, es treballa la transmissió de valors. Valors com ara, per exemple, esforç, capacitat d’autosuperació, treball en equip o creativitat.

La directora general de Mater, Bàrbara Mestre, ha defensat «un oci sense etiquetes per a la plena inclusió de tothom». «Plantegem junts/es l’esport i l’art com a finestres per créixer, obrir ulls i transformar consciències», ha conclòs Mestre. Per la seva part, la consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, ha expressat el seu suport al programa i a la tasca desenvolupada per l’organització.

Mater Oci rep finançament de la Conselleria de Famílies i Afers Socials mitjançant la «Convocatòria de Subvencions destinades a Programes d’Interès General amb càrrec a l’Assignació Tributària del 0,7% de l’IRPF i l’Impost sobre Societats per a Projectes a executar durant els anys 2023 i 2024».

Skip to content