El «Centre d’Educació Especial» de Mater aborda la lluita contra el canvi climàtic

El passat 20 de març començà l’esperada primavera. Per aquest motiu, i aprofitant la celebració del «Dia Meteorològic Mundial 2021», l’alumnat del Centre d’Educació Especial de Mater treballà, conjuntament amb el professorat de l’escola, el canvi climàtic. Així, es dugué a terme tota una sèrie de dibuixos i murals explicatius de la que és, actualment, l’amenaça mediambiental més gran a la qual s’enfronta la humanitat. Els i les alumnes analitzaren les causes i les devastadores conseqüències que provocarà, aquest fenomen, si no reduïm dràsticament la dependència dels combustibles fòssils i les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Per la seva part, el «Dia Meteorològic Mundial» té lloc cada 23 de març i recorda l’entrada en vigor, l’any 1950, de la convenció per la qual s’estableix l’Organització Meteorològica Mundial. La seva finalitat és mostrar la contribució essencial dels Serveis Meteorològics i Hidrològics Nacionals a la seguretat i el benestar de tota la societat. Els temes triats per a aquest dia reflecteixen qüestions meteorològiques, climàtiques o relacionades amb l’aigua.

Mater és plenament conscient de la importància que els infants i els/les joves comptin amb referents positius. És a dir, persones amb les quals es puguin fixar, que els serveixin d’inspiració i que els encoratgin davant de les dificultats. En aquesta ocasió, l’escollida fou l’activista mediambiental sueca, Greta Thunberg. Thunberg és coneguda per haver iniciat una acció de protesta per exigir als polítics accions concretes contra el canvi climàtic. L’estudiant decidí faltar al col·legi cada divendres i seure’s amb una pancarta escrita a mà davant la seu del Parlament del seu país a Estocolm.

Mater és una organització altament compromesa amb el medi ambient. D’aquesta manera, els tallers del Servei Ocupacional contemplen el reciclatge i la reutilització de materials com un dels seus principals valors. A més, el Centre Especial d’Ocupació de l’entitat ofereix feina a persones amb altres capacitats sempre des de la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. N’és un clar exemple la línia de producció ecològica de Mater.

Skip to content