Catalina Cladera i Javier de Juan visiten Mater

El Consell de Mallorca i Mater refermen el seu compromís amb la inserció sociolaboral de les persones amb altres capacitats

La presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, s’han reunit avui matí amb  la presidenta del Consell d’Administració de Mater, Sor Alicia García, la directora general de l’organització, Bàrbara Mestre, la directora de Serveis a les Persones, Maria Antònia Fullana, i el director de Treball, Jaume Font, per conèixer els nous projectes de Mater per a l’any 2021 i saber com es viu, des de l’entitat, les crisis sanitària i socioeconòmica provocades per la COVID-19.

La presidenta Catalina Cladera ha destacat que «el Consell de Mallorca treballa per fomentar capacitats i garantir la igualtat d’oportunitats per aquells col·lectius que més ens necessiten. Ni la COVID-19 ha pogut paralitzar l’objectiu comú del Consell i Mater d’avançar cap a una Mallorca més justa i inclusiva». Cladera ha ressaltat que «el compromís de les institucions i la sensibilització social i empresarial és ara molt important per facilitar la inserció laboral d’aquestes persones».

En la mateixa línia s’ha pronunciat el conseller Javier de Juan, qui ha manifestat que «les persones amb altres capacitats és un dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia i pel qual, des de l’IMAS, no hem deixat de treballar. Tenim quasi 1.200 places de serveis ocupacionals per a persones amb discapacitat concertades per garantir la seva inserció laboral, i és molt gratificant veure in situ un exemple de la gran tasca que duen a terme entitats com Mater en aquest sentit».

Per la seva part, la directora general de Mater, Bàrbara Mestre, ha manifestat que «des de l’entitat agraïm aquesta visita en uns moments tan complexos i canviants. Refermam la nostra ferma voluntat de col·laboració amb la institució insular». «Mater està fent front als grans reptes actuals de manera decidida i valenta, prioritzant sempre la millora de la qualitat de vida de les persones amb altres capacitats intel·lectuals i de les seves respectives famílies», ha assegurat Mestre.

La directora general de l’organització ha asseverat que «Mater vol posar en valor aquests petits tallers artesans, els quals serveixen com a teràpia ocupacional amb la finalitat que aquestes persones vagin adquirint habilitats i guanyin en autonomia». En alguns casos, es tracten de tallers prelaborals.

Bàrbara Mestre ha apuntat que «Mater entén la inclusió laboral de les persones amb altres capacitats com un eix d’integració social», tot recordant que «el Centre Especial d’Ocupació de l’organització segueix treballant amb la finalitat de crear llocs de feina per aquest col·lectiu des de la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, brindant serveis de qualitat i apostant per l’economia circular».

La reunió s’ha duit a terme, precisament, en el marc d’una visita que Catalina  Cladera i Javier de Juan, juntament amb el director insular de Persones amb Discapacitat i Innovació Social de l’IMAS, Antoni Bauzà, i el vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella, han realitzat al Centre Ocupacional Mater. L’IMAS té concertades amb l’organització 166 places ocupacionals, de les quals es beneficien un total de 194 usuaris/àries.

Skip to content