Èxit de participació en les «Jornades de Portes Obertes» del Servei de Formació i Inserció Laboral de Mater

Les «Jornades de Portes Obertes» del Servei de Formació i Inserció Laboral de Mater congregaren a un total de setanta assistents, assolint, d’aquesta manera, un destacable èxit de participació. Les esmentades jornades van tenir lloc el passat 20 d’octubre al Saló d’Actes del «Centre Mater» (Son Gotleu, Palma) i dia 21 d’octubre a les instal·lacions de «Mater Sineu» (Carrer Ponent, número 1) de les 10 a les 12 hores i de les 17 a les 19 hores. L’objectiu d’aquesta activitat era donar a conèixer la tasca que duu a terme, diàriament, aquest servei i resoldre els dubtes existents al respecte. Entre els/les participants, destacaren els següents perfils: per una banda, persones usuàries i famílies de l’organització i, per una altra, professionals propis i externs; com ara, per exemple, de la Mancomunitat del Pla de Mallorca, dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Inca o de la Fundació Es Garrover.

La coordinadora del Servei de Formació i Inserció Laboral de Mater, Inmaculada Picornell, valorà «positivament» l’acollida que tingueren les Jornades de Portes Obertes i destacà la «gran presentació» que realitzà l’equip. «Han estat uns encontres molt profitosos, on hem pogut exposar les diferents sortides professionals que ofereix la nostra entitat», subratllà Picornell; qui recordà l’especial rellevància que té aquesta informació per a les famílies, les quals «es preocupen per saber quin serà el futur dels seus fills/es».

Entre altres qüestions, s’explicà la finalitat del Servei de Formació i Inserció Laboral de Mater: aconseguir una ocupació digna per a les persones usuàries de l’organització. A partir de la definició de les seves habilitats, capacitats i aptituds, els/les professionals de l’entitat dissenyen i desenvolupen itineraris laborals personalitzats, potencien l’autonomia en la recerca de feina i planifiquen accions formatives. A més, s’acompanya als usuaris i a les usuàries durant tot el procés de selecció i, per tal de garantir una adaptació exitosa, reben, també, suport relatiu a com: arribar al lloc de treball, desenvolupar la seva tasca i relacionar-se amb els/les companys/es de feina.

Així mateix, s’informà sobre: els programes específics del Departament de Transició a la Vida Adulta–Inserció Laboral (TAVAIL) del Centre d’Educació Especial de Mater– en els quals els i les alumnes treballen habilitats d’autonomia personal, integració social i orientació laboral- i el projecte de Formació Dual– que combina l’aprenentatge professional amb l’activitat retribuïda al Centre Especial d’Ocupació, que és una empresa de l’organització.

Skip to content