La delegada del Govern d’Espanya a la comunitat autònoma de les Illes Balears, Aina Calvo, visità ahir, 18 de gener, el «Centre d’Educació Especial» de Mater amb motiu d’una de les principals activitats organitzades per part de la Comissió CoeducaMater del CEE per aquest curs escolar: «10 mesos, 10 dones». Mitjançant la fixació d’un calendari coeducatiu, es pretén donar visibilitat a dones referents en camps de feina, generalment i tradicionalment, masculinitzats i que, a més, tenen un ferm compromís amb la igualtat de gènere. Així, l’alumnat té la possibilitat de conèixer la professió i vida de diferents perfils de dones (periodista, militar, enginyera, esportista d’elit, política, científica, etc.).
Gràcies a aquesta acció, els i les alumnes de les diferents etapes educatives del Centre d’Educació Especial de l’organització (Infantil, Bàsica i TAVA) pogueren demanar a Calvo sobre diverses qüestions en relació amb la seva experiència professional i personal. D’aquesta manera, l’alumnat descobrí que l’exbatlessa de Palma gaudeix de la seva feina- de la qual destaca una «adrenalina que enganxa»-, que conegué a l’excancellera alemanya, Angela Merkel, i que ha viatjat a nombrosos països. Per la seva part, la delegada del Govern recollí algunes reivindicacions per millorar la capital mallorquina, especialment, dels més petitons/es del CEE, com ara disposar de més parcs i zones verdes.
Aina Calvo Sastre és Dra. Europea en Ciències de l’Educació per la Universitat de les Illes Balears (1997). Entre els anys 2003 i 2015, ostentà els següents càrrecs: portaveu d’Educació i Cultura del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de les Illes Balears, subdirectora general de Cooperació i Promoció Cultural a l’Exterior en el Ministeri d’Assumptes Exteriors i de Cooperació (MAEC), batlessa de Palma i portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Palma.
La Comissió CoeducaMater organitza accions per promoure i garantir la igualtat de gènere al Centre d’Educació Especial de Mater; que és un centre educatiu per a nins, nines i joves que necessiten una adaptació curricular específica. Es treballen les habilitats acadèmiques conjuntament amb l’autonomia personal per aconseguir que els i les alumnes siguin persones integrades en el seu entorn. L’atenció individualitzada i el compromís i la professionalitat de l’equip són els eixos principals que caracteritzen el CEE.