La residència per a persones amb diversitat funcional de Mater Costitx incrementa en un 60% el nombre de places

L’organització Mater ha inaugurat, avui matí, l’ampliació duta a terme a Mater Costitx amb una Jornada de Portes Obertes. L’esmentada seu de l’entitat compta amb un centre de dia– que disposa de quinze places- i una residència per a persones amb diversitat funcional de la Part Forana; la qual ha incrementat, recentment, la seva capacitat en un 60%, passant de cinc a vuit places disponibles. Aquesta circumstància permet acostar a les seves famílies usuaris/àries de la comarca que, prèviament, residien a les instal·lacions de Palma.

La Jornada de Portes Obertes ha comptat amb la presència del batle de Costitx, Antoni Salas, i del director insular de Persones amb Discapacitat i Innovació Social de l’Institut Mallorquí d’Afers SocialsAndrés López, així com, també, de membres de la Direcció de Mater, entre d’altres. Igualment, la iniciativa ha romàs oberta a les famílies dels i les residents, als professionals de l’organització i a totes les entitats i associacions del municipi de Costitx.

Abans de la inauguració, s’ha signat, al consistori del poble, un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Costitx i Mater mitjançant el qual la institució local cedeix instal·lacions municipals (una part de l’antic edifici de Ca ses Monges) a l’entitat per a la ubicació d’un centre social multidisciplinari d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual de Costitx i de la comarca del Pla de Mallorca. Firmat per la directora general de MaterBàrbara Mestre, i el batle de Costitx, Antoni Salas, aquest acord té una durada de vint anys.

Mestre ha posat en valor la importància del conveni, agraint a l’Ajuntament de Costitx «les facilitats brindades en tot moment» i destacant el treball conjunt entre l’Administració i el Tercer Sector. «Aquest tipus d’equipaments són vitals a la Part Forana per millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat», ha advocat la directora general de Mater.

Concertada amb el Consell Insular de Mallorca, la residència de Mater Costitx és una llar oberta els 365 dies de l’any adreçada a persones en edat adulta que requereixen suports generalitzats en el seu dia a dia. Els i les residents participen activament en les tasques quotidianes i en distintes activitats d’oci i de foment de l’autonomia personal i la inclusió en la comunitat.

Mater, que compta amb uns/es 450 professionals, ofereix suports, de forma integral, a més de mil persones amb diversitat funcional, fent front als diferents desafiaments que es presenten a la seva vida diària- des del naixement i durant tota la seva trajectòria vital– i procurant serveis de qualitat.

Skip to content