L’exposició fotogràfica de Mater, «SOM», creixerà gràcies al finançament de l’«Estalvi Ètic» de ‘Colonya Caixa Pollença’

L’exposició fotogràfica titulada «SOM», ideada i impulsada per part de l’organització Mater, serà redissenyada, ampliada i es convertirà en itinerant gràcies a la concessió d’una subvenció de l’«Estalvi Ètic» de «Colonya Caixa Pollença», la qual ascendeix a un import total de 2.820 euros. La mostra, que arribarà a diferents indrets de Palma i de la Part Forana de Mallorca, esdevindrà una acció específica de sensibilització i lluita contra els processos d’invisibilització que pateixen les persones amb diversitat funcional. Així, aquestes darreres tendran un paper protagonista en l’esmentat espai, on podran contar, en primera persona, la seva pròpia història- mitjançant el recull de reflexions i comentaris dels models- i destacar aquelles capacitats que més les defineixen, acostant als visitants la realitat que viuen.

La directora general de MaterBàrbara Mestre, explica que, «amb l’exposició, s’interpel·la directament a la societat, reivindicant un canvi de mirada cap a les persones amb diversitat funcional». «Aquesta petició va en consonància amb el canvi de model d’intervenció que s’està produint en els darrers anys; passant d’una atenció assistencialista a una metodologia de treball centrada en la persona, en la qual es parteix de les seves competències, preferències i expectatives de futur amb la finalitat que puguin materialitzar el seu pla de vida, modificant, si escau, els seus entorns naturals perquè siguin més accessibles i inclusius», argumenta Mestre.

Fruit de la col·laboració desinteressada d’un seguit de persones voluntàries de l’entitat, «SOM», que protagonitzà la commemoració del «Dia Internacional de la Dona» a Mater, recollia, inicialment, nou imatges de nines i dones usuàries de l’organització. L’exposició nasqué per reivindicar una igualtat capaç de fer front a la «doble discriminació» (pel fet de ser dones i tenir una discapacitat al mateix temps) i de garantir oportunitats reals per a totes.

L’«Estalvi Ètic» és una iniciativa que permet als/a les clients/es de «Colonya Caixa Pollença» ser solidaris/àries i saber que els seus estalvis s’inverteixen d’acord amb criteris ètics. Per la seva part, Mater, que compta amb uns/es 450 professionals i més de mil persones usuàries, atén de forma integral a persones amb diversitat funcional, fent front als diferents desafiaments que es presenten a la seva vida diària- des del naixement i durant tota la seva trajectòria vital- i procurant serveis de qualitat.

Ves al contingut