Arbre dels Somnis de Caixabank

Mater participa en la iniciativa solidària «L’Arbre dels Somnis» de ‘CaixaBank’

CaixaBank obre avui una nova edició de la iniciativa solidària «L’Arbre dels Somnis», la primera en la qual l’acció arribarà a les 4.000 oficines de la xarxa de CaixaBank; el que suposa ampliar l’abast a gairebé 2.000 poblacions de tota Espanya i aconseguir que 25.000 nins/es en situació de vulnerabilitat puguin tenir, aquest Nadal, un regal que desitgen.

L’entitat presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar organitza «L’Arbre dels Somnis» en col·laboració amb el programa CaixaProInfància de la Fundació “la Caixa”, el programa de Voluntariat de CaixaBank i més de 400 entitats socials de totes les comunitats autònomes.

S’estima que l’edició 2020, la quarta en la història de la iniciativa, mobilitzarà a milers de persones, entre entitats col·laboradores, treballadors/es socials, voluntaris/àries, empleats/des i clients/es de l’entitat financera, per fer realitat els desitjos de les 25.000 cartes rebudes.

L’abast rècord de la nova edició de «L’Arbre dels Somnis» s’emmarca en el context de la crisi actual provocada per la pandèmia de la COVID-19. La pobresa de famílies i nins/es en situació de vulnerabilitat s’ha agreujat i, a més, s’està estenent a altres famílies que, fins avui, no sofrien privacions. Actualment, hi ha 2,1 milions d’infants espanyols afectats, la tercera major taxa de tota la Unió Europea, després de Romania i Bulgària. Segons dades de Save the Children, el percentatge de menors pobres ha crescut a Espanya un 15% des de març i, a tancament del 2020, un de cada tres podria veure’s en aquesta situació.

Realització de somnis

L’objectiu principal de «L’Arbre dels Somnis» és fer possible el desig de nins/es que difícilment tendran per Nadal el regal que volen pels escassos recursos econòmics de la seva família. Per això, els/les nins/es beneficiaris/àries de la iniciativa han escrit una carta demanant els regals que els agradaria rebre.

Aquestes cartes s’han distribuït per tota la xarxa de CaixaBank com a decoració dels arbres de Nadal de les oficines de l’entitat. Clients/es i empleats/des poden sol·licitar una de les cartes i, d’aquesta forma, contribuir a fer realitat el desig expressat pel/per la nin/a. Una vegada el paquet estigui preparat, hauran de lliurar-se a la mateixa oficina on van rebre la carta, amb un adhesiu identificatiu que faciliti l’organització per garantir la traçabilitat i el correcte lliurament.

El termini per a la recepció dels regals finalitzarà l’11 de desembre.

A Balears, «L’Arbre dels Somnis» compta amb un total de 837 cartes, que es poden recollir des d’avui a les oficines de CaixaBank.

Addicionalment, gràcies al suport econòmic de Fundació “la Caixa”, a les Balears, 476 nins/es majors de 12 anys que conviuen o comparteixen espais amb els més petits en aquestes entitats adherides, també rebran un regal nadalenc. En aquest cas, en forma de targeta regal per valor de 30 euros.

A les Illes, l’acció s’organitza en col·laboració amb Fundació Balda, Fundació Natzaret, Fundació de Solidaritat Amaranta, Fundació Minyones, Institut de Treball Social i Serveis Socials – INTRESS, Fundació Pare Montalvo, Associació ESTIMIS, Fundació Diagrama, Centre Mater Misericordiae, Creu Roja Balears, Menorca i Eivissa, Amiticia, Aspes, Espiral, Fundació Ires, Cooperativa Jovent, Naüm, Patronat Obrer i Probens.

També han volgut sumar-se a aquesta iniciativa l’empresa Sampol Enginyeria i Obres i Creu Roja, col·locant un arbre a les seves seus per implicar a empleats/des i clients/es.

Skip to content