Mater signatura nous convenis en formació i inserció laboral amb Alcúdia i la Mancomunitat del Pla

L’organització Mater Misericordiae ha signat convenis de col·laboració amb el Ajuntament d’Alcúdia i la Mancomunitat del Pla per a acostar els serveis de formació i inserció laboral a les persones amb discapacitat intel·lectual que resideixen en la zona.

Amb la signatura d’aquests convenis les institucions implicades estrenyen llaços de col·laboració i mostren el seu compromís a oferir solucions a una problemàtica històrica de les zones rurals de Mallorca: l’escassetat de recursos destinats al fet que les persones amb discapacitat intel·lectual rebin formació i assessorament per a formar part del mercat laboral.

A partir d’ara Mater Misericordiae es coordinarà amb els Serveis Socials dels municipis implicats per a atendre les persones que ho requereixin sense que hagin de desplaçar-se, ja que els consistoris habilitaran un punt d’atenció. Els acords signats, així mateix, també obren la porta a plantejar accions que fomentin la millora de l’ocupabilitat de col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual.

Alcúdia
L’acte de signatura del conveni d’Alcúdia s’ha celebrat avui dimecres en sala de plens del consistori i per part de l’ajuntament han acudit l’alcalde Antoni Mir i la regidora de Benestar Social Aigües Santes Llop. Per part de Mater Misericordiae han assistit Jesús M. Lluna, director gerent de l’organització; Bàrbara Mestre, directora del servei ocupacional; Ángel Damián Peláez, coordinador de formació i inserció laboral i Juana Cifre, coordinadora de Mater Sineu.

Mancomunitat del Pla
En el cas de la Mancomunitat del Pla la signatura s’ha celebrat en les instal·lacions de Mater a Sineu, i han comptat amb la participació de Joana Maria Pascual, presidenta de l’entitat; Mercè Mestre, agent de desenvolupament local; i Llucia Llompart, orientadora laboral, els qui a més han aprofitat la visita per a conèixer el centre de formació i ‘Espai Gastronòmic’.

En els dos actes responsables de Mater han explicat els recursos disponibles i per part de les institucions públiques han coincidit a posar l’accent principalment en la necessitat d’acostar els serveis a un col·lectiu -el de les persones amb discapacitat intel·lectual- que té serioses dificultats per a desplaçar-se entre municipis.

Skip to content