Mater Sineu participa en un projecte de «Musicoteràpia Comunitària» que financien la Fundació “la Caixa” i l’ajuntament del municipi

El projecte de «Musicoteràpia Comunitària», dissenyat per «iMTpulso Musicoteràpia», permet emprar aquesta disciplina terapèutica com a forma d’afavorir la socialització, pertinença i integració de diferents col·lectius dins el mateix poble de Sineu. La Fundacióla Caixa” i l’ajuntament del municipi signaren, el passat 5 d’octubre, un conveni per al finançament de l’esmentat programa, valorat en un total de 4.800 euros. Així, la fundació bancària aporta 3.840 euros i la resta del pressupost, la corporació local. «Musicoteràpia Comunitària» té una durada de tres trimestres i es desenvolupa mitjançant diverses línies i espais d’actuació: l’Associació de la Tercera Edat, l’Escoleta Infantil Sa Rota, el CEIP Rodamilans, l’Institut d’Educació Secundària de Sineu, el Centre Sociocultural de Sa Quintana i Mater Sineu.

Aquesta proposta, dirigida per Laura Cañellas, directora d’«iMTpulso Musicoteràpia», i Sara Vera, responsable de Mater Sineu, utilitza la música per millorar la salut mental i física a través de la improvisació musical, recreació, composició o escolta, entre altres formes. Molts estudis confirmen que la música produeix efectes beneficiosos en els sistemes sensorial, cognitiu i motor i que estimula la creativitat, el pensament, el llenguatge, l’aprenentatge i la memòria, permetent la promoció de la comunicació, les relacions, el moviment o l’expressió i satisfent les necessitats físiques, emocionals, socials, cognitives i espirituals de les persones, de totes les edats i capacitats.

Skip to content