Taller de «Gestió dels Doblers» del Servei d’Inserció Laboral: conceptes, regles i consells

El passat 15 d’abril tingué lloc el Taller de «Gestió dels Doblers», organitzat pel Servei d’Inserció Laboral de Mater. L’activitat, que durà unes dues hores aproximadament (de les 10.00 a les 12.00 hores), comptà amb la participació d’un total de persones usuàries de l’organització. Entre altres qüestions, es treballaren els següents continguts:

  • Conèixer alguns conceptes del que entenem per «economia domèstica». Per exemple, entre d’altres, «despesa», «estalvis», «préstecs» i «interessos».
  • Regles bàsiques i consells varis per a la gestió efectiva dels diners.
  • Reconèixer, identificar i localitzar totes aquelles situacions rutinàries en les quals no s’administren de manera correcta els doblers.

Per altra banda, es recordà l’existència del «Grup d’Autònoms» i es donà a conèixer la incorporació de tot un seguit de sessions de «Recerca de Feina i Formació». Els dos requisits per poder assistir-hi són: disposar del Certificat de Discapacitat Intel·lectual d’un mínim del 33% i trobar-se en edat laboral (és a dir, tenir entre 16 i 64 anys). Els principals objectius de les esmentades sessions són:

  • Dotar als/a les participants de les habilitats tecnològiques necessàries per a la recerca d’ocupació.
  • Fomentar l’autonomia personal en aquesta matèria.
  • Incrementar les oportunitats formatives i laborals dels/ de les usuaris/àries.

El Servei d’Inserció Laboral de Mater– que té com a finalitat aconseguir una ocupació digna per a les persones usuàries de l’organització- funciona gràcies al programa «PIO», que compta amb la participació del Servei dOcupació de les Illes Balears (SOIB) i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE).

Skip to content