Una de las sesiones de trabajo con la aplicación Stimulus

Tauletes per a retardar la deterioració cognitiva en les persones majors de 45 anys

El programa d’estimulació cognitiva que duu a terme Mater amb les persones majors de 45 anys compta amb 45 participants de Centre de Dia i Servei Ocupacional. Aquest programa es realitza mitjançant Stimulus, una aplicació per a dispositius mòbils que compta amb un ampli catàleg d’exercicis.

Els i les participants han realitzat una mitjana de dues sessions per setmana en les quals l’aplicació presenta diferents exercicis relacionats amb la memòria, l’atenció i les funcions executives. Stimulus registra les puntuacions obtingudes en cadascun dels exercicis, d’aquesta manera, permet realitzar un seguiment personalitzat i comprovar l’evolució de totes les persones.

El departament de Psicologia, responsable d’aquest programa, es mostra molt satisfet amb els resultats obtinguts, perquè en només sis mesos el 35% de les persones participants ha millorat els seus resultats. L’aplicació Stimulus també permet treballar amb persones amb deterioració cognitiva, en aquest sentit, el 80% de les persones que mostraven signes de patir-ho han obtingut resultats molt significatius i evidents de millora en el seu rendiment gràcies als exercicis d’estimulació cognitiva.

El programa d’estimulació cognitiva forma part del projecte VIDA, una iniciativa transversal i multidisciplinària que busca fomentar l’autonomia i la vida independent per a aconseguir un envelliment saludable i retardar, al màxim, la deterioració de la qualitat de vida que suposa la vellesa.

El projecte VIDA és possible gràcies a la confiança dipositada per Fundació “la Caixa”, ja que va ser un dels seleccionats a les Convocatòries Socials 2020 de l’entitat bancària.

Skip to content