15 joves de Mater participen a un programa de suport conductual positiu en 2019

El departament d’Orientació de Mater ha posat en marxa un servei d’atenció, valoració i suport dirigit a persones amb trastorns severs de la conducta. Concretament, se’n beneficien una quinzena de joves alumnes de l’escola que, a més, són tutelats i són usuaris dels nostres serveis residencials.

El programa deixa de costat els models més tradicionals i punitius per centrar-se en el reforçament positiu i integral, és a dir, s’aplica en els dos àmbits principals on es desenvolupen aquests joves: l’escola i la residència.

El programa de suport conductual positiu s’inicià amb l’assessorament i la formació del personal d’atenció directa, es fa servir el registre de dades com a eina d’anàlisi i, a més, es duu a terme un gran ventall d’activitats. Alguns exemples són les assemblees, les sesions d’intel·ligència emocional, els tallers voluntaris de jardineria, fusteria, ús de les noves tecnologies, esports…

Tot, amb l’objectiu de minvar els trastons severs de conducta i millorar les interrelacions entre iguals, proporcionant eines d’autocontrol, fent dinàmiques restauratives o instaurant la figura del mediador.

El programa també contempla la participació de les famílies i d’altres entitats relacionades amb els joves. Així, en 2019, hem propiciat el treball en xarxa amb entitats com Club Elsa, Fundació Diagrama, els serveis socials de l’administració o altres departaments de la nostra organització.

El programa de suport conductual, que compta amb personal especialitzat, és possible gràcies al finançament de la Conselleria d’Afers Socials i Esports mitjançant la línia de subvencions de l’IRPF Social.

Skip to content