«Atura’t i respira!», lema del Curs Escolar 2023-2024 del ‘Centre d’Educació Especial’

Reprenem un nou curs quan, fa pocs dies, encara gaudíem de les vacances d’estiu. Les vacances són un temps per rompre amb les rutines del dia a dia, per deixar de banda els horaris i el ritme marcat pel rellotge, que ens diu a cada moment allò que hem de fer, per aprofitar i fer coses diferents: passejar, prendre banys, llegir, escriure, dibuixar… Quan tornam a l’escola, pareix que tot torna a ser com abans. Recuperam les rutines, els horaris, les obligacions i ens sentim immersos en el mateix món que durant un cert temps havíem deixat.

El lema que ens acompanyarà al llarg d’aquest any escolar ens diu: «Aturat i respira!».

Volem que, dins el ritme de cada dia, puguem trobar moments per fer presents aquestes dues paraules, saber aturar i respirar. És important aprendre a fer de manera molt conscient petites aturades, que ens connectin amb qui som, com estic i què sent, a percebre el nostre cos i a saber-lo escoltar. També és necessari posar atenció a la nostra respiració, el motor de la nostra vida, i que ens connecta amb el moment present.

Quan som capaços de fer aquests dos exercicis, aturar i respirar, podem aconseguir estats de calma, atenció i sintonia amb nosaltres i podem despertar la nostra creativitat i assolir més presència i, sobretot, més predisposició cap a l’aprenentatge.

Aquesta presa de contacte amb nosaltres, en l’aquí i l’ara, també ens pot dur a valorar el que tenim i ser agraïts/des. Sant Francesc dAssís, referent important de les nostres escoles, expressa el seu agraïment a Déu en el Càntic de les Criatures, una afirmació i elogi constant a la creació que ens ha estat donada, enfora de l’acumulació material i les comoditats.

Així doncs, ara que just començam, aprofitem per generar estats d’harmonia, agraïment i connexió, tan necessaris en la societat en la qual vivim; una societat connectada amb els altres i tan desconnectada d’un mateix: Aturat i respira.

Ves al contingut