Comunicat per la mort d’Aina Nicolau

N’Aina Nicolau, usuària del Centre de Dia i de la Residència, va morir ahir al migdia a la piscina de Mater. Com és normal en aquestes situacions tot el personal de la casa estam molt afectats.

Volem començar aquest comunicat amb unes paraules d’agraïment a tots els professionals que vareu viure aquest accident. La vostra rapidesa i coordinació van ser exemplars, com també ho va ser la discreció amb què heu actuat. Des d’aquí volem reconèixer la vostra professionalitat i manera de fer. Gràcies, de tot cor.

També donam les gràcies a la família, que ens ha demanat fer una missa funeral a la Capella. No trobam millor manera d’acomiadar a n’Aina que fer-ho tots junts.

Heu de saber que, com en qualsevol circumstància i seguint el nostre protocol, s’ha obert una incidència al sistema de gestió de qualitat que acaba sempre en mesures de millora continuada.

Segurament us estareu demanant… Què va passar?
Com la majoria dels accidents, no succeeixen per una sola causa. En aquest cas coincideixen en pocs minuts diverses circumstàncies que ens fan pensar que l’accident va ser inevitable. Com en tots els accidents, queda dins l’àmbit personal dels nostres treballadors i dins el disseny dels processos de la nostra organització els “i si”.

I si jo hagués estat en aquell moment…
I si jo hagués arribat una mica abans…
I si en aquell moment no hagués coincidit que…
Haurem d’apendre a viure amb aquest dol.

Dins les circumstàncies que varen coincidir en aquells moments, i que són importants per entendre el que va succeir, n’hi ha de personals que pertanyen a l’esfera privada de n’Aina Per aquest motiu pensam que no les hem de fer públiques i que han de quedar en l’àmbit més íntim de les persones que l’envoltaven.

El fet ocorregué poc després del migdia, quan s’activà l’alarma al Centre de Dia per l’absència de n’Aina del seu grup. Gairebé simultàniament es troba a n’Aina dins la piscina de Mater. Se li comencen a fer maniobres de reanimació i és assistida pel nostre servei de Salut. Al cap de pocs minuts varen arribar els serveis d’urgències que se’n feren càrrec i que lamentablement no aconseguiren reanimar-la.

Després d’atendre el protocol d’urgències corresponent, el Centre va informar la família del succés i es va donar suport psicològic per part dels nostres professionals. Al mateix temps es va acompanyar i donar suport als treballadors de la casa que varen viure aquest lamentable accident.

Com tots els accidents amb resultat de mort, es troba en uns moments d’investigació policial i judicial. Avui hem emès un comunicat als mitjans, ara bé, per respecte a aquest procés, i també a totes les persones que han declarat el que varen veure i fer en aquella situació, amb tot el patiment que implica reviure els fets, no farem més declaracions, al manco fins que acabi el procés.

Aprofitam aquest comunicat per reiterar tot el nostre suport als professionals que van viure l’accident i als que tractaven dia a dia amb n’Aina. Són moments molt durs, especialment per tots ells. Així mateix, expressam la nostra disposició i suport a la família, a la que seguirem acompanyant en tot moment, i tal com ens han sol·licitat, celebrarem una missa funeral al nostre centre.

L’equip directiu decidirà dilluns quins actes de condol s’organitzaran en memòria de n’Aina. La seva absència és una gran pèrdua per tots.

En Pau Descansi.
Atentament,
L’Equip Directiu

Skip to content