El ‘Club Esportiu Mater’ conclou una temporada d’ensomni reconeixent el rendiment i l’esforç dels seus 170 esportistes

Mater ha retut un sentit homenatge a tots els i les esportistes del «Club Esportiu Mater» amb motiu dels nombrosos i destacats èxits aconseguits durant la ‘Temporada 20212022‘ en les diferents disciplines en les quals competeixen: Atletisme, Bàsquet, Boccia, Natació, Petanca i Tenis. L’acte de cloenda de la present temporada ha tengut lloc, avui matí, al «Centre Mater», ubicat a les històriques instal·lacions de l’entitat a la barriada palmesana de Son Gotleu. L’esdeveniment ha comptat amb la presència i intervenció de la consellera d’Afers Socials i Esports de les Illes Balears, Fina Santiago, la directora insular d’Esports del Consell de Mallorca, Margalida Portells, i l’esportista paralímpic Xavi Torres; qui ha estat l’encarregat de lliurar els corresponents reconeixements als distints equips.

El «Club Esportiu Mater» consciencia de la necessitat de l’activitat física i esportiva per al benestar físic, psíquic i social, dona a conèixer les opcions amb les quals compten les persones amb diversitat funcional, en fomenta la seva pràctica i transmet els valors d’esforç, autosuperació, treball en equip i empatia. El passat mes de febrer, per exemple, els i les esportistes de l’organització aconseguiren fins a 24 medalles d’or i rècords de Balears als campionats de Mallorca de Natació i Atletisme i fou l’únic club de les Illes en pujar a tots els podis a les competicions balears de Petanca, Natació i Atletisme. Així mateix, al maig, els equips d’Atletisme i Petanca assoliren la primera posició als respectius campionats de Balears, mentre que el de Natació resultà subcampió a la prova autonòmica.

La directora general de Mater, Bàrbara Mestre, ha presentat el Club Esportiu com «una eina de transmissió de valors» i com «una opció d’oci saludable, responsable i respectuós amb l’entorn que neix per millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i de les seves respectives famílies». «A Mater sabem que l’essencial no és ser els primers, sinó ser els millors en la victòria i, especialment, en la derrota; ser els millors en esportivitat i companyonia; ser els millors com a esportistes, però, sobretot, com a persones», ha subratllat Mestre.

Per la seva part, la consellera d’Afers Socials i Esports de les Balears, Fina Santiago, ha qualificat l’esdeveniment com un «acte crucial per a l’esport balear» i ha volgut agrair als patrocinadors la seva «inversió en inclusió». «Gràcies a Mater per entendre la importància estratègica de la salut i l’esport per a les persones i gràcies, en nom del Govern de les Illes Balears, a cada un/a dels/de les esportistes pel vostre esforç: sou uns excel·lents ambaixadors de la Comunitat Autònoma; gràcies per representar les Balears d’una forma tan digna i excepcional», ha conclòs Santiago. D’igual forma, la directora insular d’Esports, Margalida Portells, ha recordat que «practicar esport és vida perquè esport és salut».

Finalment, a la cloenda de la ‘Temporada 20212022‘, hi han estat presents el director insular de Persones amb Discapacitat i Innovació Social, Andrés López, la vicepresidenta de la Federació dEsports Adaptats de les Illes Balears (FESAIB), Maria Castanyer, així com, també, la Direcció de l’entitat al complet, Bàrbara Mestre, Maria Antònia Fullana i Jaume Font, i representants d’empreses patrocinadores del club esportiu de Mater. És el cas de CaixaBank.

Skip to content