Els somnis per un món més igualitari protagonitzen el manifest del 8M: «Perquè tot allò creat fou abans somiat»

Un grup d’alumnes i mestres de TAVA
de l’escola Mater
han protagonitzat la lectura del manifest
amb motiu del Dia de la Dona.

A les 11 hores del matí,
alumnat, equip docent,
membres de l’equip de direcció
i altres professionals de Mater
s’han aplegat al pati de bàsquet de l’escola.
Allà, el director Mateu Perelló ha donat la benvinguda als assistents
per, després, passar el micròfon
a les protagonistes de la jornada
que han llegit aquest manifest:

..I és que continuem somiant que els homes i les dones som persones diferents però iguals en drets i oportunitats, independentment de l'edat, de la religió, del sexe, de l'origen…

Somni que totes les persones ens tractem amb respecte i en igualtat: ningú és millor que ningú.

Continuem somiant amb acabar definitivament amb els estereotips, amb els prejudicis de gènere que ens portin a exercir i triar determinats treballs i ocupacions. Somni amb una educació que no entengui de colors per a nens i colors per a nenes. Que les joguines siguin per a qui vulgui jugar-los i les robes per a qui vulgui vestir-les sense importar el sexe que tingui la persona que les porta.

Somni amb una educació que m'ajudi a detectar els micromasclismes per a poder enfrontar-los i superar-los. Perquè somni amb continuar tractant aquests temes en família i en escola, amb parlar en llibertat de les desigualtats, dels temes censurats i sobretot, somni amb una bona educació que ens porti a aconseguir la igualtat d'oportunitats i l'equitat sense totes aquestes distincions sustentades en estereotips que determinen el nostre gènere.

Continuem somiant amb donar el mateix valor a les dones en els esports, que la informació que se'ls dona a les nostres esportistes sigui senzillament la dels seus assoliments esportius i no sobre la roba que vesteixen o el cos que tenen. Somni que homes i dones puguin jugar i practicar els esports que vulguin, que una dona pugui jugar al futbol i un home practicar la gimnàstica rítmica si això és el que desitgen.

Continuem somiant amb visibilitzar la història de les Dones, amb rescatar i retornar al lloc que li correspon la seva lluita pels drets humans, la seva contribució a la ciència, al desenvolupament i avanços socials. Somni amb donar-los visibilitat, acabar amb les injustícies i continuar sembrant petjades en aquests temes d'igualtat.

Continuem somiant que totes i tots puguem optar a una educació que serveixi per a formar-nos i poder tenir un treball en el qual desenvolupar-nos tant com vulguem perquè per fi no hi hagi sostres de cristall ni sòls enganxosos. Somni que hi hagi més dones polítiques que arribin a alts càrrecs i dones que ocupin llocs de responsabilitat. Somni amb un futur en el qual puguem veure més igualtat respecte als treballs i en el qual totes les persones puguem fer el que ens proposem.

Continuem somiant que les dones i els homes compartim equitativament les labors de les cures i la responsabilitat en la llar. Somni que la corresponsabilitat familiar no sigui un llast per a la carrera professional de les dones o els col·loqui en posicions de precarietat laboral per quedar-se embarassades. Somni que aquestes tasques de les cures siguin per fi un bé social, compartit de manera igualitària per homes i dones, un bé que contribueixi a generar major valor com a societat perquè és tasca dels dos. Somni que totes les persones puguem aconseguir les nostres metes independentment que siguem homes o dones.

Continuem somiant amb el respecte en la parella, amb el reconeixement de dones i homes com d'igual a igual, sense contes de prínceps blaus ni princeses roses. Somni que tots els nens i nenes del món no tinguin por de ser com són i tinguin la llibertat d'estimar a qui veritablement vulguin. Somni amb el dret d'estimar en llibertat i dir NO a la violència de gènere.

Continuem somiant amb una justícia que cada dia sigui més equitativa per a totes les persones. Una justícia amb perspectiva de gènere, on les dones estiguem incloses.

Somni amb un món on la igualtat entre homes i dones, nens i nenes sigui ja una realitat…

Avui 8 de març Continuem juntes somiant…

perquè tot el creat va ser abans somiat…

perquè la IGUALTAT SÍ QUE ÉS POSSIBLE“
Skip to content