És Convent, tercera collita d’un oli ecològic molt especial

És el tercer any que els usuaris i usuàries de Mater Misericordiae realitzen la campanya de recollida d’oliva i el segon que posen en marxa la ‘tafona’, que van estrenar l’any passat. Amb l’oliva que recullen en la finca Ses Oliveres, situada a Inca i molt pròxima a Llubí, elaboren l’oli que comercialitzen sota la marca social És Convent.

Enguany, a més, compten amb l’ajuda d’un grup de joves que pertany a Baumhaus, una organització d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual d’Alemanya. Aquests joves, set en total, han vingut acompanyats de dos monitors per a realitzar una experiència d’intercanvi, xopar-se de tot el procés de producció i ajudar en tot el que sigui necessari.

Junts, usuaris de Mater i Baumhaus, porten diversos dies treballant en Ses Oliveres i seguint les instruccions dels seus monitors per a recollir les olives dels arbres, ja sigui de manera manual, o amb l’ajuda dels rasclets palmeadores; transportar-la en caixes; dipositar-la en l’almàssera i, finalment, introduir l’oli en els dipòsits.

Encara és aviat per a avaluar els resultats de la collita, la qual cosa sí que és cert que és a més de treballar en la recollida de l’oliva, aquests joves amb discapacitat intel·lectual han compartit vivències i han demostrat que poden entendre’s malgrat no parlar el mateix idioma.

Skip to content