Exitosa inauguració de l’exposició «TOCA’Mater» a l’Hotel Artmadams

L’organització Mater inaugurà, ahir, «TOCAMater» a l’Hotel Artmadams. «TOCAMater» és l’exposició de les catorze obres- en un format d’un metre per un metre- realitzades als Tallers d’Experiències Sensorials de l’entitat; els quals han sigut coordinats per l’artterapeuta Tobias Schwizgebel, l’artista i voluntari Jaume Falconer i els/les professionals de Mater Marta Font, Tomeu Rotger, Antònia Amengual i Cati Jordà.

Les esmentades obres foren subhastades després de l’acte d’obertura de la mostra, que, no obstant això, podrà ser visitada fins al pròxim dijous, 16 de març. Els fons recaptats es destinaran íntegrament a projectes prioritaris de Mater, com ara la posada en marxa d’un nou programa d’artteràpia o la remodelació de l’actual piscina, que esdevindrà un espai d’hidroteràpia.

Una gran diversitat de persones usuàries (amb diferents graus d’autonomia) de tots els serveis de Mater– des dels més petits/es d’Atenció Primerenca fins als més grans de Centre de Dia i Residència– han participat en el procés de creació d’aquests quadres col·laboratius, en els quals s’ha treballat, predominantment, el sentit del tacte, sent la textura l’element comú. I és que, segons explica Tobias Schwizgebel, «una persona amb sordceguesa o discapacitat intel·lectual pot, mitjançant el tacte, obtenir la mateixa experiència que veient l’obra».

«A cada grup hi ha hagut acompanyament de professionals, però l’elecció dels materials i la seva disposició a cada obra han sigut fetes per les persones amb diversitat funcional», exposa Tobias. En aquest sentit, Mater agraeix la donació d’una sèrie de materials per part de la Fundació Deixalles i la col·laboració desinteressada de la ceramista Virginia Massagué de La Vir Ceràmica i de l’Hotel Artmadams.

«Es tracta d’uns quadres que són per tocar perquè tocar és estimar», recalca Jaume Falconer, qui destaca que «el més important és el sentiment que hi ha darrere cada creació». «És bonic que els/les mateixos/es usuaris/àries, amb el seu esforç i talent, puguin contribuir a fer créixer Mater», subratlla l’artista voluntari.

La inauguració comptà amb la presència de membres de la Direcció de Mater, dels professionals responsables dels Tallers d’Experiències Sensorials i de persones participants d’aquests darrers; així com, també, dels propietaris de l’establiment que acull l’exposició, Jaime España i Lluch Deyá.

Skip to content