La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, visita Mater

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, la consellera d’Afers Socials i Esports de les Illes Balears, Fina Santiago, i el director general de Model Econòmic i Treball, Llorenç Pou, han visitat les històriques instal·lacions de Mater a la barriada palmesana de Son Gotleu i han pogut conèixer de primera mà els principals programes i projectes en marxa actualment.

Entre aquests darrers destaca la nova residència. Situada al recinte de Centre Mater, és una iniciativa beneficiària de 3,8 milions d’euros dels 41,1 milions que el Govern de les Illes Balears destina a la creació de places de salut mental i discapacitat lligades a situació de dependència a través del Tercer Sector Social.

Les obres del nou equipament de l’entitat s’estan duent a terme a l’antiga residència de les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia, ara en desús. Totes les persones usuàries del servei de Residència de Mater a Palma deixaran les actuals instal·lacions per ocupar les noves.

La nova residència de l’organització està planificada en quatre fases. En cadascuna d’elles, es construeix un mòdul independent, capaç d’albergar a deu residents i que disposa de vuit habitacions (sis individuals i dues dobles), tres sales de descans, un menjador i una infermeria. Uns espais adaptats íntegrament a les necessitats dels usuaris/àries que els/les habiten.

La directora general de l’entitat, Bàrbara Mestre, ha explicat que «Mater està treballant de valent per humanitzar la seva residència de Palma, tot creant una llar oberta, plena de llum i amb grans balconades i exteriors». «Una de les coses més importants que hem après arran de la situació generada per la pandèmia de la COVID-19 és la importància que les nostres cases siguin autèntiques llars; espais acollidors, amables, en els quals sentir-nos que podem créixer i desenvolupar el nostre dia a dia», ha exposat Mestre.

Armengol, Santiago i Pou s’han acostat, també, fins al Centre Ocupacional Mater, on han descobert el nou producte de l’organització: els encens. Elaborats artesanalment per part de persones usuàries del Servei Ocupacional, n’existeixen de dos tipus, el de pàtxuli i el de gessamí, i es poden adquirir a les recepcions del Centre Ocupacional i de Mater Sineu, així com, també, a la botiga del Santuari de Lluc.

A més, la presidenta, la consellera i el director general han participat en L’Oca de les Emocions. Gràcies a aquest didàctic i enriquidor passatemps, els i les usuàries poden treballar la gestió emocional, adquirint diferents eines per identificar les emocions i afrontar-les adequadament.

Skip to content