Mater arrasà al concurs «De la tradició a la innovació, productes elaborats», organitzat per Tramuntana XXI. L’alumnat de Cuina del projecte de Formació Dual de l’entitat guanyà tots els premis possibles (primer, segon i tercer) gràcies a les seves receptes de: confitura de pebre coent, figues seques i olives trencades, respectivament. La final es va dur a terme a l’Ajuntament d’Esporles, on es feu la presentació de les diferents elaboracions per part dels/de les alumnes, així com, també, la degustació i deliberació del jurat. Els/les futurs/es cuiner/es de Mater qualificaren el concurs com una «oportunitat per posar en valor» el seu potencial i el dels productes de la Serra.
«De la tradició a la innovació, productes elaborats», que comptà amb la col·laboració del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell Insular de Mallorca, es realitzà en el marc de la segona edició de la ‘Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana‘, que tingué lloc entre el 22 i el 28 de novembre. Així com l’any passat, aquest esdeveniment s’enfocà en el patrimoni culinari i el paisatge cultural de la Serra de Tramuntana, enguany la Setmana Gastronòmica posà èmfasi en el saber popular en la conservació del producte local.
El projecte de Formació Dual de Mater funciona gràcies al programa «SOIB Dual Vulnerables»- el qual compta amb la participació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE)- i combina l’aprenentatge professional amb l’activitat retribuïda a l’empresa. L’alumnat aprèn l’ofici des del primer dia mitjançant la pràctica diària a les instal·lacions del Centre Especial d’Ocupació de l’organització. Aquesta modalitat formativa té una durada màxima de tres anys, moment en el qual, si se superen els mòduls corresponents, els/les alumnes obtenen un certificat de professionalitat.