Responsables de Ibanat i Melicotó han assistit a la presentació dels Lluquets, un nou producte de Mater Misericordiae
L’Organització Mater Misericordiae ha presentat el seu nou producte social, els Lluquets, en el centre que té a Sineu amb la presència de membres de Ibanat i de l’empresa mallorquina Melicotó. En l’acte, els usuaris que han participat en la producció dels Lluquets i el seu monitor, Toni Sureda, han explicat com han fet el producte i què els reporta treballar en el taller.
Han assistit Joan Ramon, gerent de Ibanat i Aina Maria Bestard, secretària general; Javier Torrado de Melicotó; i per part de Mater Misericordiae Jesús Luna, gerent, Bàrbara Mestre, directora, Magdalena Fiol, coordinadora del centre ocupacional i Mónica Nebreda, responsable del departament comercial. A més, els han acompanyat els professionals que desenvolupen el seu treball en Mater Sineu. Després de la presentació han gaudit junts d’un aperitiu.
Joan Ramon ha felicitat les persones que han treballat en el projecte i, a més, s’ha compromès a facilitar tota la fusta que sigui necessària per a continuar produint lluquets.
Javi Torrado, dissenyador de les caixes, ha donat les gràcies per la seva participació i ha augurat molts èxits a un producte “que ho té tot per a funcionar”.
Jesús Luna, director gerent de Mater, ha volgut agrair la col·laboració de totes les parts implicades per a aconseguir un dels objectius de l’organització: oferir una ocupació útil a les persones amb altres capacitats.
Els Lluquets són el nou producte social, solidari, sostenible i natural de l’organització Mater, que atén persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta d’un grapat d’estelles de fusta nuades amb fil de jute que tenen una metxa al mig i es banyen en parafina. Es col·loquen en la llar de foc i prenen durant uns 12 minuts, temps suficient per a encendre la foguera fàcilment.
El Lluquet és un producte social perquè han estat les usuàries i usuaris del centre ocupacional els que l’han elaborat.
És solidari perquè ha estat possible gràcies a la col·laboració i sinergies creades entre diverses entitats: banat, que ha cedit la fusta; convents de Mallorca que donen les veles d’on es treu la parafina i Melicotó, que s’ha encarregat del disseny de l’envàs. És sostenible perquè preval la reutilització de materials (fusta i cera) i és natural perquè respecta el medi ambient i permet encendre el foc sense emprar pastilles o querosè.