Mater dota amb equipament professional l’aula de Cuina del programa TAVAIL, que promou la inserció laboral exitosa de l’alumnat del Centre d’Educació Especial

El projecte «TAVAILUn camí cap a la inserció laboral» de l’organització Mater obté el suport de Càritas EspanyolaCONFERBanc SantanderSantander Asset Management i Mans Unides per dotar i millorar l’aula de Cuina de Palma amb elements crucials per desenvolupar el programa, com són equipaments propis de restauració. L’entitat rep 9.300 euros de la convocatòria de «Projectes del Fons Santander Responsabilitat Solidari, FI per al foment de l’ocupació i la formació amb persones en situació o risc d’exclusió social».

Fa vuit anys que Mater impulsa TAVAILCuina; el qual, al curs actual (2022-2023), compta amb tretze matriculats/des i es duu a terme a les seus de Sineu i Palma. Més de 100 alumnes hi han participat des dels seus inicis i un 80% d’aquests ja han entrat a formar part del circuit d’Inserció Laboral.

TAVAILUn camí cap a la inserció laboral

Dirigit a joves en edats compreses entre els 16 i els 21 anys, TAVAIL (Transició a la Vida Adulta – Inserció Laboral) té com a objectiu principal que l’alumnat adquireixi les habilitats, competències i aptituds necessàries per aconseguir una inserció laboral exitosa i promoure l’autonomia en tots els àmbits de la seva vida, tant en el personal com en el social.

Concertada amb la Conselleria d’Educació i Formació Professional de les Illes Balears, es tracta d’una oferta educativa transversal i complementària dissenyada des d’una perspectiva integradora i normalitzadora. El projecte TAVAIL està basat en la formació per competències, sent aquelles que es treballen: comunicació, autonomia personal i social, benestar físic i social i pensament i aprenentatge. Les esmentades competències s’articulen en diferents programes: Cuina, Higiene i Salut, Orientació Laboral, Autonomia i Informàtica.

El programa de Cuina, per exemple, es duu a terme en un espai real de feina. És a dir, els equipaments, els utensilis, la producció, etc. formen part d’una cuina professional.

El programa TAVAIL de Mater nasqué com una resposta als alts percentatges de fracàs escolar– en comparació amb la resta d’alumnes- i a les elevades taxes d’abandonament del sistema educatiu- sense obtenir una titulació- que presenta, durant l’Educació Secundària Obligatòria, l’alumnat amb necessitats educatives especials derivades d’una discapacitat intel·lectual.

Skip to content