Professionals de Mater organitzen el nou projecte

Mater posa en marxa «Envellint Junts» gràcies a la Fundació Sa Nostra i Bankia

L’organització Mater presenta el projecte «Envellint Junts» amb l’objectiu d’afavorir un procés d’envelliment actiu i saludable de les persones majors amb discapacitat intel·lectual, així com, també, dels seus familiars, a través d’accions preventives que pretenen minimitzar i retardar el deteriorament cognitiu associat de manera natural a l’envelliment. Aquest projecte- que representa una passa més en la consolidació d’un model d’intervenció sostenible en el temps- és possible gràcies a la Fundació Sa Nostra i Bankia

Els beneficiaris d’Envellint Junts són totes aquelles persones majors de 45 anys amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament ateses al Centre de Dia i al Servei Ocupacional de Mater. Es tracta, en total, de 96 beneficiaris directes i 192 d’indirectes. 

Les accions del projecte són dutes a terme i supervisades per un equip multidisciplinari baix els principis d’individualització, suport, normalització i inclusió. És a dir, l’eix d’actuació són les necessitats pròpies del beneficiari; al qual, els professionals de Mater, acompanyen mitjançant un pla d’atenció individual, seguint un enfocament centrat en la pròpia persona. 

Envellint Junts està basat en un model d’intervenció estructurat a través dels següents eixos:

  • Àrea de Psicologia. Els tècnics realitzen una avaluació o diagnòstic preventiu inicial de l’estat mental i físic de l’usuari. Les finalitats són la detecció precoç del deteriorament cognitiu i la implementació d’activitats d’estimulació cognitiva per facilitar un procés d’envelliment actiu i saludable.
  • Àrea de Salut i Fisioteràpia. Els professionals de l’organització controlen i fan seguiment de l’estat de salut dels participants; fomentant hàbits de vida saludables amb l’ajuda de tallers de promoció de la salut i rutines d’exercicis, tot sempre en funció de la capacitat física de cada persona.
  • Àrea de Famílies. Els treballadors socials valoren l’existència de possibles factors de risc psicosocials presents a les famílies i desenvolupen accions d’informació, orientació i assessorament individualitzat sobre l’envelliment actiu i saludable, tant a les persones amb discapacitat intel·lectual com als seus familiars. Per altra banda, es promou, també, la relació de les famílies amb la comunitat de referència i el manteniment dels seus vincles significatius.
Skip to content