Mater posa en marxa un ‘crowfunding’ per recaptar fons per remodelar les aules de l’alumnat amb TEA del Centre d’Educació Especial de l’entitat

Mater fa una crida a la ciutadania per recaptar fons per al «Projecte TEA» de l’organització; el qual té la finalitat de proporcionar a l’alumnat del Centre d’Educació Especial (CEE) amb diagnòstic de Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) uns espais totalment renovats, capaços de donar una resposta òptima a les seves necessitats. Per aquest motiu, l’entitat ha obert, per primera vegada, un crowdfunding social i solidari a la plataforma www.migranodearena.org amb l’objectiu d’aconseguir els doblers que calen per finançar el 50% (aproximadament) del projecte [https://www.migranodearena.org/reto/-proyecto-tea-nuevos-espacios-nuevas-oportunidades#.YS9CdvgalGY.link].

Fruit d’un voluntariat tècnic- en col·laboració amb l’equip de professionals que treballa diàriament amb els i les alumnes amb TEA-, el «Projecte TEA» s’emmarca dintre de la línia estratègica de Mater encaminada cap a la implantació d’un nou model d’atenció centrat en la persona, humanitzant les instal·lacions i promovent, en tot moment, l’autonomia dels/de les usuaris/àries de l’organització. Així, en relació amb les obres de remodelació esmentades amb anterioritat, la directora general de l’entitat, Bàrbara Mestre, destaca que «estam xerrant de quelcom més que d’espais segurs, moderns i bonics: estam xerrant d’un alumnat més autònom, més motivat i més segur de si mateix». «En definitiva, de més qualitat de vida, de més felicitat», incideix Mestre.

El «Projecte TEA» presenta un disseny específic que aportarà a l’alumnat una major sensació de seguretat, fomentarà la seva independència i, a la vegada, li proporcionarà una estimulació positiva adequada. Per aquest motiu, es comptarà, entre d’altres, amb un bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, una aula amb estacions de treball individuals i aïllades i una zona d’autorelaxació, on l’alumne pugui aïllar-se del context, situació i/o persones que li produeixin estrès.

Per altra banda, tenint en consideració les característiques de l’alumnat amb TEA, s’utilitzaran materials similars, d’aspecte, a la fusta i amb acabats representatius de la naturalesa (amb el fi d’aportar calidesa i familiaritat) i colors neutres, prioritzant els verds i blaus. Els espais estaran insonoritzats, les finestres seran grans (ja que es descarta la instal·lació dels tradicionals fluorescents i s’opta per la llum natural atenuada) i les aules estaran equipades amb pantalles digitals.

Mater, que suma uns/es 450 professionals i més de mil persones usuàries, atén de forma integral a persones amb altres capacitats intel·lectuals, fent front als diferents desafiaments que es presenten a la seva vida diària- des del naixement i durant tota la seva trajectòria vital- i procurant serveis de qualitat.

Ves al contingut