Neix «Mater Randa», nova icona de l’economia social i sostenible impulsada per l’organització Mater

L’organització Mater inicia el projecte «Mater Randa», el qual suposarà la remodelació i el canvi d’ús de l’antic convent de la Congregació de les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia al poble de Randa, que ha estat en desús en els darrers anys. L’edifici de dues plantes, situat a una parcel·la de 976 metres quadrats, es reconvertirà en una casa vacacional, mentre que l’hort es rehabilitarà, adequarà i equiparà amb l’objectiu de convertir-lo en una explotació agrícola destinada a la producció ecològica de cítrics. Segons la directora general de MaterBàrbara Mestre, «Mater Randa sorgeix de la nostra vocació de servei a les persones amb diversitat funcional».

Render de «Mater Randa».

L’establiment turístic comptarà amb un total de deu places i entrarà a formar part del catàleg de Mater Tourism, la línia de turisme rural i sostenible del Centre Especial d’Ocupació (CEO) de l’entitat. El manteniment i l’explotació de les instal·lacions de «Mater Randa» possibilitaran, per una banda, la inclusió laboral de persones amb diversitat funcional i, per una altra, la diversificació de l’oferta de places de tallers prelaborals del Servei Ocupacional. La Fundació ONCE ha concedit una ajuda econòmica per un import de 34.123,39 euros destinada a sufragar part de les despeses derivades de la creació dels esmentats tallers i llocs de feina.

Pel que fa als tallers prelaborals, se’n podran beneficiar tant els/les residents als municipis de la Part Forana- especialment, a la comarca del Pla de Mallorca-, com aquelles persones que, sent ateses als centres i serveis socials de Palma, requereixen un tipus de recursos relacionats amb espais oberts per tal de millorar la seva autonomia, probabilitats de participació comunitària i, en definitiva, la seva qualitat de vida. De manera general, aquests tallers pretenen reforçar no només competències tècniques, sinó, a més, potenciar hàbits i capacitats transversals que facilitin el pas a l’àmbit laboral, protegit o ordinari. Així, s’utilitza un model basat en la promoció d’una atenció integral personalitzada, que compensa els factors de vulnerabilitat i, sempre, des d’un enfocament multidisciplinari.

A més a més, Mater posa a disposició dels seus usuaris/àries en edat laboral llocs de treball protegit a través del Centre Especial d’Ocupació d’imprescindibilitat social i sense ànim de lucre. Aquests llocs són una oportunitat perquè les persones amb diversitat funcional guanyin autonomia i aprenguin a desenvolupar-se en el mercat laboral. La sostenibilitat i el respecte al medi ambient són els eixos principals sobre els quals es vertebren les diferents línies de negoci d’aquesta empresa.

Skip to content