Persones usuàries i alumnat de Mater i del Col·legi Sant Josep Obrer presenten al batle de Palma les seves propostes de millora per a la plaça ‘Fra Joan Alcina’ de Son Gotleu

L’alumnat de Bàsica II-A del «Centre d’Educació Especial Mater» i de segon del grau bàsic d’Administració i Informàtica del «Col·legi Sant Josep Obrer» i tres grups de persones usuàries del servei Ocupacional de Mater han presentat, avui dematí, al batle de Palma, José Hila, i al regidor d’«Educació i Política Lingüística», Llorenç Carrió, les seves propostes de millora per a la plaça Fra Joan Alcina (Son Gotleu). Reforçar els serveis de neteja i la il·luminació, habilitar mobiliari- com ara, taules i bancs- i una zona per a animals, incloure un carril i pàrquing per a bicicletes, un quiosc i un àmbit esportiu o reformar l’actual parc infantil són algunes de les peticions que els/les alumnes i els i les usuàries han exposat als responsables del consistori palmesà; a qui, a més, han reivindicat la necessitat que la plaça esdevingui un espai accessible cognitiva i motòricament, eliminant les barreres existents.

Les esmentades propostes són fruit de la quarta edició del projecte d’«Aprenentatge i Servei», una proposta educativa amb utilitat social que neix de la col·laboració entre Mater i el Col·legi Sant Josep Obrer. Mitjançant aquesta experiència, els i les participants es formen treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. En aquesta ocasió, el projecte, que rep el nom d’«Artlligat», ha partit de la iniciativa de l’Ajuntament de Palma de dur a terme obres de rehabilitació de la plaça Fra Joan Alcina.

En els darrers mesos, l’alumnat i les persones usuàries han impulsat un procés participatiu a través de la «Comissió dEducació de Son Gotleu»- implicant els distints centres educatius de la barriada- per conèixer les idees dels veïnats i veïnades per millorar Son Gotleu. D’aquest procés i d’un intens treball creatiu i artístic, han sorgit, en primer lloc, les maquetes que, avui, han ensenyat a Hila i Carrió i, en segon lloc, la intervenció artística temporal que es va fer, a la plaça Fa Joan Alcina, juntament amb l’artista Victòria García Masdeu.

L’alumne Miguel ha volgut agrair a l’Ajuntament de Palma «l’oportunitat de poder realitzar aquesta investigació i presentar les propostes». «Gràcies per tenir en compte les nostres aportacions i, en definitiva, la nostra veu», ha subratllat. Per la seva part, l’alumna Melani ha destacat que «l’experiència del projecte ha sigut enriquidora». «Els i les alumnes dels diferents col·legis del barri i els veïnats i les veïnades de Son Gotleu ens han atès molt amablement», ha contat.

Finalment, el batle de Palma, José Hila, ha confessat que «no hi ha res més bonic que veure als joves involucrar-se i fer aportacions per al seu barri». «Me’n vaig d’aquí molt content i amb deures. Vosaltres teniu deures de Matemàtiques, els nostres consisteixen a millorar Palma», ha conclòs Hila.

Així mateix, a l’acte de cloenda del projecte «Artlligat», han estat presents, també, la coordinadora del «Centre Promotor d’Aprenentatge Servei de la Universitat de les Illes Balears», Berta Paz, i el tècnic d’intervenció educativa de la regidoria d’«Educació i Política Lingüística» Llorenç Coll.

Skip to content