«Som les que rompem les barreres». Activitats amb motiu del #8M

El passat dilluns, 8 de març, fou el «Dia Internacional de la Dona». Una data tant imprescindible com necessària que Mater commemorà amb la realització d’una sèrie d’activitats al llarg de tota la setmana.

En aquest sentit, amb motiu del #8M, l’alumnat del Centre d’Educació Especial de l’organització dissenyà i elaborà, conjuntament amb els/les seus/seves professors/es, un gran mural dedicat a aquelles dones que són importants a les seves vides. A més, s’inclogueren, també, diferents personalitats femenines que han aconseguit fer història. Així, Mary Shelley, Margarita Salas i Mariona Caldentey compartiren protagonisme amb les estimades mamàs en aquesta bella i reivindicativa iniciativa. Mater aposta per seguir educant i formant des d’una igualtat de gènere sense etiquetes.

Per altra banda, es guardà un minut de silenci en record de totes les víctimes de la xacra de la violència masclista i, a més, usuàries de distints serveis llegiren un manifest elaborat, alhora, per dones usuàries i treballadores de l’entitat. Us el compartim a continuació: Som.

«Som les dones sufragistes.
Som les que no podem votar.
Som les que pel carrer anam soles.
Som les que no hi podem anar.

Som les dones mutilades.
Som les que ja hem dit prou.
Som les dones alliberades.
Som les que cercam dret a tot.

Iquan hem conquerit un dret,
és una passa que avançam.
Iquan se’ns tanca una porta,
sabem que hem de seguir lluitant.

Som les que rompem les barreres.
Som les que correm maratons.
Som les que a un bus no s’aixequen,
les que volem governar/sacsejar/canviar el món.

Som les que hem fet història.
Som les que encara feim camí.
Som la memòria de les dones.
Som les que no volem l’oblit.

Quan no sortim al currículum,
són referents que ens negam.
Quan el llenguatge ens ignora,
excloem part de la societat.

I, quan hem conquerit un dret,
és una passa que avançam.
I, quan se’ns tanca una porta,
sabem que hem de seguir lluitant».

Per la seva part, les persones usuàries del Servei Ocupacional de Mater Sineu visitaren i gaudiren, amb motiu del «Dia Internacional de la Dona», de l’exposició que, en aquests moments, acull la seu de l’ajuntament de Sineu: «Faneres d’ahir, faneres d’avui». Una mostra que té la finalitat de posar cara a dones que, mitjançant el seu treball, han fet passes per la igualtat durant les darreres dècades de Sineu. L’exposició recull fotografies de trenta-una dones sineueres, totes jubilades, que han tirat endavant la seva vida laboral, família i/o empresa amb valentia i decisió. Una activitat molt interessant i recomanable!

Ves al contingut