Un instante de la actividad "El mandala de los deseos"

Un “mandala dels desitjos” per acomiadar el curs en el Servei Ocupacional

“El mandala dels desitjos” ha estat l’activitat amb la qual s’ha clausurat el curs en el Centre Ocupacional. Totes les persones de la seu palmesana del servei ocupacional de Mater -persones usuàries, professionals i treballadors i treballadores de serveis auxiliars- han participat en l’activitat elaborant un gran mandala a partir de materials naturals.

“Hem dividit el mandala per zones, per cercles concèntrics, de tal forma que, per torns i en els nostres grups bombolla, hem passat per aquí i ho hem emplenat amb els materials que prèviament havíem recopilat”, explica Antònia Amengual, responsable d’Arteràpia i una de les impulsores d’aquesta iniciativa. El resultat final, un mandala impressionant i preciós, simbolitza la unió i el treball en equip. “Entre tots hem format una cosa més gran”, reflexiona Antonia, i aquest era l’objectiu que es perseguia al cap d’un any en el que el concepte de separació -interpersonal, de grups bombolla, etc.- ha estat molt predominant.

Els materials amb els quals les persones participants han donat forma al mandala eren tots d’origen natural: molts provenien dels diferents tallers de l’Ocupacional, com la llana o les flors seques, però també havien objectes que les persones han portat de les seves cases.

“El mandala dels desitjos” no solament ha estat una activitat per a crear entre tots i acomiadar el curs, també ha estat una oportunitat per a projectar desitjos cap al pròxim curs.

En aquest sentit, després d’emplenar cada zona ha arribat el moment de pensar en els desitjos: uns minuts de calma i introspecció en els quals els i les participants han reflexionat sobre els seus anhels per al pròxim curs. Després dels minuts de relax, han llançat cap al cel unes plantes similars a la dent de lleó mentre pensaven o expressaven en veu alta el seu desig.

Aquest acte de comiat ha comptat també amb la participació dels companys i companyes dels centres ocupacionals de Ses Oliveres i de Sineu, que l’han seguit per videoconferència.

“Ha estat una activitat molt bonica i emotiva”, confessa Antònia Amengual, qui finalitza explicant que no han volgut fixar el mandala, amb cola per exemple, per a deixar que intervingui també el temps. “Hi ha coses que no són permanents (el material no és permanent), però sí que ho són els valors com l’amistat, la unió, la col·laboració… Valors que hem viscut tots durant la jornada d’avui”, conclou Amengual.

Ves al contingut