El ‘fonoll marí’, protagonista de Isla al juny

El centre ocupacional Isla ha deixat de costat les seves aules i tallers per a col·laborar amb la conservació del ‘fonoll marí’ confiscat

En el centre ocupacional Isla, de l’organització Mater Misericordiae, han estat molt ocupats durant aquesta setmana. Els usuaris i usuàries han buidat les seves aules i tallers i s’han traslladat al pati per a col·laborar en la conservació dels 200 quilos de ‘fonoll marí’ donats pel Seprona.

Mentre uns trien les tiges aptes per al consum uns altres preparen els pots i l’envinagrat que conservarà el ‘fonoll marí’ durant mesos.

“Això ha de servir per a conscienciar a la societat. No podem permetre que es repeteixin accions com aquesta”, declarava Bàrbara Mestre, directora del centre ocupacional. Amb aquesta acció pretenen conscienciar als usuaris i usuàries, i també a la societat, de la necessitat de cuidar l’entorn, i, alhora, denunciar atemptats al medi ambient com l’ocorregut en les zones de Cala Lliteras i s’Olla de Capdepera, d’on procedia el ‘fonoll marí’ confiscat.

Fidels als valors que regeixen la filosofia del centre -reutilitzar, reciclar, respectar el medi ambient i no malgastar- des del centre ocupacional no van dubtar ni un moment quan van rebre la trucada del Seprona. “No podíem deixar que es fes malbé”, afirmen des de la direcció del centre. Ràpidament es van coordinar per a organitzar diverses jornades de treball en les quals emmagatzemar els 200 quilos el ‘fonoll marí’.

Per a dur a terme la tasca des del centre ocupacional s’han comprat més de 650 pots de vidre, 90 litres de vinagre i diversos quilos de sal. Més de mig centenar de persones ha participat en les tasques de neteja i envasament d’un ‘fonoll marí’ que “encara estem pensant quin ús li donarem, però no ho posarem a la venda. Simplement no podíem permetre que es fes malbé”, afirmen des de l’organització.

Skip to content