Nous galliners a Mater

Executat el projecte d’adequació de l’explotació agrícola de ‘Ses Oliveres’ gràcies a la Fundació Sa Nostra i Bankia

El projecte d’adequació i ampliació de les instal·lacions i equips agrícoles de la finca de Ses Oliveres de Mater ja està executat al 100% gràcies a la Fundació Sa Nostra i Bankia. L’objectiu general del projecte és el d’incrementar les possibilitats d’inserció laboral de les persones amb altres capacitats intel·lectuals i en risc d’exclusió social a través de la incorporació de 1.600 noves gallines ponedores, perseguint un canvi de model d’escala- aprofitant l’existència d’un nínxol de mercat en creixement-. Aquesta acció permet generar noves oportunitats de contractació per aquest col·lectiu a través de les activitats associades a la producció, com ara neteja, classificació i envasat.

L’ampliació de l’explotació avícola de producció ecològica d’ous afavoreix la diversificació de la funció d’inserció laboral que porta a terme el Centre Especial d’Ocupació de Mater, gràcies a la participació de persones amb altres capacitats intel·lectuals en processos de formació prelaboral, brigades o grups dins dels serveis ocupacionals de l’organització, proporcionant oportunitats futures d’inclusió laboral en el sector primari. Sumats a la generació d’aquests llocs de treball directes, s’impulsa, també, la creació d’ocupacions indirectes per a persones amb altres capacitats intel·lectuals mitjançant l’activació i dinamització socioeconòmica de les comarques d’Es Raiguer i Es Pla, ambdues de marcat caràcter rural.

El sector agrícola, i, més concretament, l’avícola, suposa per a Mater una possibilitat d’incrementar les opcions d’inserció de moltes de les nostres persones usuàries, actuals i potencials, amb perfils associats a un nivell inferior d’ocupabilitat, en tractar-se d’activitats que no requereixen una alta qualificació.

Els factors d’innovació del projecte són:

  • Mater promou el desenvolupament i la dinamització local a través de la utilització dels recursos materials i humans propis del territori de manera transversal, des de la producció fins a la comercialització i distribució del producte (els ous ecològics).
  • Mater potencia la R+D+I específica del sector de l’agricultura ecològica.
  • Mater planteja un espai pioner a l’hora de promoure la cultura rural, donant-la a conèixer tant als habitants de l’illa de Mallorca, com als milers de turistes que ens visiten cada any, i vinculant-la al valor afegit que suposa la inclusió social i laboral del col·lectiu de persones amb altres capacitats intel·lectuals. Amb això, s’estableix un binomi producte de qualitat-responsabilitat social que és disruptiu i innovador per si mateix.
Skip to content