Foto de grupo de Formación Dual en la entrega de premios

Formació Dual de Mater guanya el segon premi del concurs «Innovació Alimentària amb l’Oliva de la Serra de Tramuntana»

Els/les alumnes del segon curs de Cuina de Formació Dual de Mater obtingueren, ahir capvespre, el segon premi del concurs «Innovació Alimentària amb l’Oliva de la Serra de Tramuntana» gràcies al seu paté d’olives negres i esclata-sangs escabetxats. Aquesta competició ha estat organitzada amb motiu de la «Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana».

La final va tenir lloc a la Cooperativa de Sóller, on es dugué a terme la presentació de l’elaboració per part de l’alumnat, així com, a més, la degustació i deliberació del jurat. Els/les futurs/es cuiners/es de Mater definiren el seu paté com «la Serra de Tramuntana dins un pot» i qualificaren el concurs com «una oportunitat per posar en valor» el seu potencial i el dels productes de la Serra.

Els ingredients principals i bàsics per a l’elaboració d’aquest paté (és a dir, les olives, els esclata-sangs, l’oli, la llima i la mandarina) provenen de la Serra de Tramuntana, més concretament, del municipi de Sóller. L’oli (Olis Sóller, Denominació d’Origen Protegida) i les olives utilitzades són de la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu.

La Formació Dual de Mater combina l’aprenentatge professional amb l’activitat retribuïda a l’empresa. Els/les alumnes aprenen l’ofici des del primer dia mitjançant la pràctica diària. Aquesta modalitat formativa té una durada màxima de tres anys, moment en el qual, si se superen els mòduls corresponents, l’alumnat obté un certificat de professionalitat.

El projecte de Formació Dual de Mater funciona gràcies al programa «SOIB Dual Vulnerables» i compta amb la participació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Ves al contingut