La felicitat a un clic

El departament de Noves Tecnologies del centre educatiu té com a objectiu garantir l’accés a les TIC a tot l’alumnat. En aquest sentit, des de fa uns anys contam amb un dispositiu anomenat Tobii. Tobii és un sistema d’accés a l’ordenador que permet utilitzar-ho fent servir la mirada com si fos el ratolí o el teclat. El clic del ratolí es realitza tancant els ulls o bé mantenint la mirada durant uns segons al lloc desitjat. Aquest tipus de dispositiu permet l’accés a persones amb falta de mobilitat total o parcial.

Oferim sessions setmanals de 30 minuts de duració on els alumnes entrenen les seves habilitats i van millorant en l’ús de les Noves Tecnologies. Tant és així que per ampliar el nombre d’alumnes que pot accedir es va presentar un projecte a l’Ajuntament de Palma per adquirir un nou dispositu.

L’Ajuntament de Palma el va resoldre favorablement i gràcies a aquesta subvenció hem pogut comprar un altre ordenador i un altre Tobii, amb els què 36 nous alumnes podran gaudir de l’activitat i dels seus beneficis.

Per dur a terme les sessions empram programes com HELPKIDZLEARN o GRID3, que funcionen perfectament amb l’accés amb la mirada i la pantalla tàctil. A més, per tal d’ampliar el nombre el nombre d’alumnes que poden fer servir es Noves Tecnologies hem format a tutors i tutores per a que ells i elles puguin guiar les sessions.

Skip to content