Neix «Mater Cultura» per visibilitzar i promoure la creació artística entre les persones amb altres capacitats intel·lectuals

Mater posa en marxa la iniciativa «Mater Cultura» amb la finalitat de visibilitzar i promoure entre les persones amb altres capacitats intel·lectuals l’exercici de la creació artística i el desenvolupament d’activitats de gestió cultural. Així ho ha explicat, avui matí, la directora general de l’organització, Bàrbara Mestre, durant la presentació dels primers dos llibres de la Col·lecció «M.»: «Mi Historia» de José Alberto Bevia i «Mi Primer Libro de Poesía» de Margarita Aguiló.

L’acte ha tingut lloc a l’Edifici Sa Riera de la Universitat de les Illes Balears. En ambdós casos, es tracta d’una recopilació d’alguns dels millors treballs que han realitzat, les persones usuàries José Alberto i Margarita, al Taller d’Expressió Artística– capitanejat per la monitora Antònia Amengual– del Centre Ocupacional de l’entitat. Segons Mestre, «aquests llibres posen en valor tota la feina que, dia a dia, es duu a terme al Servei Ocupacional per tal de treballar les habilitats socials i laborals dels/de les usuaris/àries».

Aprofitant la celebració del Dia Internacional del LlibreMater reivindica la millora de l’accessibilitat de les persones amb altres capacitats als espais i les activitats culturals des d’un doble vessant: com a consumidors/es, però, també, com a creadors/es. Per aquest motiu, és vital:

  • Promoure serveis i productes integradors que serveixin, d’igual manera, a totes les persones amb independència de les seves diferenciades capacitats; incloent les eines de suport per a l’ús i l’accés als distints productes, serveis, edificis, entorns (físics o virtuals) i mitjans.
  • Formació en discapacitat i accessibilitat dels/de les professionals de la cultura i del personal dels espais culturals.
  • Investigació, desenvolupament i innovació en tecnologies que facilitin l’accessibilitat dels diferents continguts culturals.
  • Foment de la participació de les persones amb altres capacitats en la creació artística.

En aquest sentit, Bàrbara Mestre ha defensat la necessitat de «caminar cap a la consecució d’una cultura de tots/es i per a tots/es». «Una cultura accessible, sense etiquetes i capaç de transformar la nostra societat», ha conclòs.

Skip to content