Mater rep una donació econòmica de l’associació ecogastronòmica basca Slow Food Bilbao-Bizkaia 

L’organització Mater rep una donació econòmica per part de l’associació ecogastronòmica Slow Food BilbaoBizkaia. Amb motiu de la present col·laboració, representants de l’esmentada associació han visitat, avui matí, les històriques instal·lacions de l’entitat a la barriada palmesana de Son Gotleu i han pogut conèixer de primera mà els principals programes i projectes en marxa actualment.

El grup de Slow Food s’ha acostat, també, fins a Mater Sineu, on ha participat en una activitat conjunta amb alumnat del programa de Cuina de Transició A la Vida Adulta – Inserció Laboral del Centre dEducació Especial i alumnes de l’itinerari de Cuina del projecte de Formació Dual de l’organització.

Una iniciativa que ha permès als participants viure una experiència d’intercanvi gastronòmic, en la qual el producte km 0 ha sigut el clar protagonista. Mentre que l’alumnat de Mater ha après l’elaboració dels tradicionals pinxos bascs, els membres de Slow Food BilbaoBizkaia han descobert els secrets del procés de creació del dolç més emblemàtic de Mallorca: l’ensaïmada.

La directora general de l’entitat, Bàrbara Mestre, ha agraït la donació realitzada per Slow Food BilbaoBizkaia, però, sobretot, ha volgut donar les gràcies pel «gran interès per Mater demostrat per l’associació».

Slow Food és un moviment internacional que promou una «nova gastronomia» entesa com a expressió de la identitat i la cultura. L’associació ecogastronòmica defensa el plaer vinculat a l’aliment, reflexiona sobre l’educació del gust i el dret al gaudi com un nou sentit de responsabilitat, tenint en consideració l’equilibri amb l’ecosistema, la defensa de la biodiversitat i el compromís ètic amb els productors.

Per la seva part, Slow Food BilbaoBizkaia cerca redescobrir la riquesa i els aromes de la cuina local, tot coneixent i divulgant els productes alimentaris de Bizkaia. Els seus dos pilars fonamentals són els/les productors/es i els/les cuiners/es del convivium, on radica la força, el motor i l’èxit de les diverses activitats que realitza l’associació. Una de les seves principals preocupacions és l’educació del gust i, per això, planifiquen distints actes a centres educatius i universitaris.

Skip to content